You are here: Registracija

Registracija

Za korištenje Portala dobavljača potrebno je proći postupak registracije.

Korisnik prolazi postupak registracije samo jednom.

Nakon registracije, prijava na Portal dobavljača vrši se putem korisničkog imena i zaporke.

 

Postupak registracije novog korisnika započinje klikom na:

a) opciju Registracija uz opciju Prijava,

ili klikom na:

b) opciju Registracija u desnom gornjem kutu ekrana.

 

Klikom na opciju Registracija otvara se formular za unos podataka, gdje su polja označena sa zvjezdicom * obvezna polja za unos.

Formular za registraciju sadrži slijedeća polja:

 

1. Podaci za prijavu na portal (login) i komunikaciju

Obvezni podaci su: e-mail adresa, Ime i prezime te Broj telefona

Unesena adresa e-pošte koristit će se za dovršavanje registracije i postaje Vaše korisničko ime.

Klikom na opciju Dodatne informacije opcionalno je unijeti podatke koji nisu obvezni ( Broj mobitela, Opis radnog mjesta)

 

2. Podaci o tvrtki

Drugi dio formulara sadrži polja za unos podataka o Subjektu za koji se vrši registracija (naziv, država, grad, ulica, vremenska zona, OIB, djelatnost tvrtke, vlastite ključne riječi i jezik)

 

POSEBNA NAPOMENA ZA POLJA:

  • Polje Vremenska zona je obvezno polje gdje odabirom grada određujete vremensku zonu kojoj pripadate.

 

  • Polje Djelatnost tvrtke/kategorija proizvoda je obvezno polje u kojemu je potrebno izabrati najmanje jednu NKD kategoriju. Odabirom djelatnosti tvrtke/kategorije proizvoda, ista se ispisuje u polju Odabrane kategorije, dok polje Djelatnost tvrtke/kategorija proizvoda ostaje prazno za unos dodatne NKD kategorije ili CPV-a.

 

  • Polje Jezik nije obvezno polje, ali ako ga ostavite nepopunjenim, jezik komunikacije automatski će biti engleski.

 

  • Polje Vlastite ključne riječi služe boljem profiliranju subjekta, odnosno njegovih djelatnosti. Time se povećava vidljivost subjekta pri pretrazi registra dobavljača od strane kupaca. Unosom vlastitih ključnih riječi iste se ispisuju u polje Odabrane kategorije, a polje Vlastite ključne riječi ostaje prazno za unos dodatnih ključnih riječi.

 

Klikom na opciju Dodatne informacije, u ovom drugom dijelu formulara, otvaraju se fakultativna polja za unos podataka.

 

3. Dodatne informacije

Registraciju na Portal dobavljača možete izvršiti na vlastitu inicijativu ili ako ste pozvani od strane kupca.

U slučaju da ste se sami odlučili registrirati, nakon završetka registracije pristupate bazi registriranih dobavljača.

Za sudjelovanje na natječajima ili aukcijama, kupac koji je kreirao natječaj Vas mora pozvati da prihvatite njegove Opće uvjete (OU) i Pravila privatnosti (PP). Prihvaćanjem UO i PP pristupate i bazi ovjerenih dobavljača kupca koji Vam je poslao OU i PP.

U slučaju da ste pozvani na registraciju od strane kupca, prilikom registracije u polju za Dodatne informacije odabrat ćete kupca iz padajućeg izbornika te prihvatiti njegove OU i PP. Nakon toga kupac Vas mora ovjeriti kako bi pristupili bazi njegovih ovjerenih dobavljača.

 

 

4. Certifikati i ostali dokumenti

S obzirom da Portal dobavljača postaje i profil tog dobavljača, u polju Certifikati i ostali dokumentije moguće priložiti dokumentaciju s kojom se dobavljač više profilira, primjerice: certifikati kvalitete, reference, Opći uvjeti poslovanja, Izvod iz sudskog registra i sl.

 

5. Sigurnosna provjera Captcha

Ovaj dio registracijskog formulara se odnosi na sigurnosnu provjeru radi zaustavljanja zloupotrebe portala od strane automatiziranih programa.

 

6. Opći uvjeti i Pravila privatnosti

U posljednjem dijelu formulara prihvaćaju se Opći uvjeti i Pravila privatnosti koji se odnose na registraciju i korištenje Portala dobavljača.

Nakon ispravno popunjenih polja i prihvaćanja Općih uvjeta i Pravila privatnosti Portala, klikom na opciju Pošalji zahtjev kreirani zahtjev se šalje u bazu registriranih dobavljača. Sustav automatizmom šalje obavijest kao potvrdu uspješnog popunjavanja registracijske forme.

Video upute za popunjavanje registracijske forme možete pogledati na: